| 
									
 
 Lærdal Grønt BA er tildelt Gartnerhallens Innovasjonspris
                                    
                      
                       Lærdal 
                      Grønt ble på årets Gartnerkongress som ble arrangert på 
                      Rica Hell Hotell i Stjørdal 2. - 4. november tildelt 
                      Gartnerhallens Innovasjonspris på 25 000 kroner. Det var 
                      Landbruksdirektør i Nord Trøndelag Kirsten I. Værdal som 
                      delte ut prisen til styreleder i Lærdal Grønt BA, Rikard 
                      Lysne, og de andre Lærdølingene som var til stede. 
                       
                      Gartnerhallens innovasjonspris er opprettet med bakgrunn i 
                      det fokuset som organisasjonen, produsentene og deres 
                      samarbeidspartnere har på forskning og utvikling, 
                      produktutvikling og tiltak som gir økte 
                      produksjonsmuligheter på frukt og grønt i Norge. 
                       
                      Det var flere verdige kandidater til den første 
                      innovasjonsprisen i Gartnerhallen, og Lærdal Grønt BA som 
                      fullt ut tilfredsstiller formålet til prisen. Til tross 
                      for delvis usentral beliggenhet i forhold til et 
                      hovedmarked og motgangsperioder med bl.a nedlegging av 
                      industrimottak, har årets vinner allikevel ikke har lagt 
                      seg nedpå, men sett nye muligheter for: 
									
                                      
                       Nye produkter som markedet vil ha, og tilrettelagt 
                      for denne produksjonen. Har hatt fokus på 
                      produksjonstekniske løsninger for dyrking og pakking . Det 
                      er skapt en løsning for samarbeid som har vært med på å 
                      løfte et helt produsentmiljø, og som har bidratt til 
                      motivasjon og rekruttering.  
                                    
                       Bidratt til positiv utvikling for salg og omsetning 
                      gjennom blant annet fokus og vilje til å finne 
                      pakkeløsninger for bedre holdbarhet i omsetningen, utvidet 
                      sesong, lagringsmetoder mm.  
                      Vinneren er med sin organisering et godt bidrag til en mer 
                      rasjonell produksjon og vareomsetning for sine produkter, 
                      og de har hatt en positiv utvikling både produksjonsmessig 
                      og økonomisk. Sist men ikke minst, vinneren er stolte av 
                      det de har fått til!  
                                 
                                
                      Formål for prisen er å sikre et sterkt fokus på utvikling 
                      og nytenking innenfor frukt og grønt, og bidra til en 
                      fortsatt konkurransedyktig norsk produksjon på de 
                      kvaliteter som markedet vil ha. Innovasjonsprisen skal 
                      være en hederspris til den eller de som virkelig gjør en 
                      innsats på dette området, og som bidrar til økte 
                      produksjons- og foredlingsmuligheter innenfor frukt og 
                      grønt for Gartnerhallens eiere. 
                       
                      Juryen besto av Kirsten Ravnsborg Justad, Gartnerhallen, 
                      Sigvart Grorud, Bama Industri og Einar Risvik, Matforsk. 
									  |