| 
									
 
 360 påmeldte til Gartnerkongressen 
                      
						
                         Temaet 
                        og programmet til Gartnerkongressen, som arrangeres på Rica Hell Hotell i Stjørdal 2. - 4. 
                        november, har tydeligvis fenget bransjen. Temaet for årets viktigste begivenhet for 
                        grøntnæringen er "Verdier i vekst". Det er GH Trøndelag 
                        og GH Nord som har lagt opp programet som skal vise 
                        hvordan næringen skal utnytte vekstpotensialet som 
                        ligger i frukt og grønt. 
                      
                      Programmet de tre dagene er som følger: 
                       
                                    FREDAG 2. NOVEMBER
									
                                    VERDIER I VEKST – Vi er lagspillende
									
										
											| 09.00 | 
											Registrering | 
										 
										
											| 10.00 | 
											Besøk hos utstillerne | 
										 
										
											| 11.00 | 
											Markedsansvarlig i Gartnerhallen 
											Clas Huseby: 
											■
                                    Kulturnytt – Aktuelt i Gartnerhallens 
                                    kulturgrupper Deltakerne deltar i aktuell kulturgruppe: 
											■ rom 1: Veksthus v/Bjarne Myrhaug og Jan 
                                    Terje Vignes Agurk, tomat ■ rom 2: Kålgruppe v/ Birger Meland, Einar 
                                    Kr. Aas, Hans B. Justad, Christopher Gjør og 
                                    Peter Torp Blomkål, brokkoli, kinakål, hodekål og 
                                    kålrot ■ rom 3: Gulrot v/ Olav Wirgenes Gulrot ■ rom 4: Løk v/Olav Brataas og Thorer 
                                    Egeland Løk, spesialløk og purre ■ rom 5: Spesialsalat og isberg v/Per O. 
                                    Espedal og Leif-Thore Bjertnes/Øystein Hoel ■ rom 6: Fellesprogram for Industriregionen 
                                    og poteter v/Bjarne Fuglerud, Lars Ullern, Bjarne Kjøs, Stig O. Haarseth, Knut Salve 
                                    Lunden Grønnsaker og potet til industri, potet, 
                                    mandelpotet, tidligpotet og settepotet ■ rom 7: Frukt og bær v/Knut A. Surlien, 
                                    Tomas Hesthamar, Jostein Ølmheim, Simen A. Myhrene, Ola Hopperstad Kjernefrukt, moreller, plommer, jordbær og 
                                    bringebær | 
										 
										
											| 13.00 | 
											Lunsj | 
										 
										
											| 14.00 | 
											Styreleder og regionledere i 
                                    Gartnerhallen: Åpning av kongressen: Verdier i vekst | 
										 
										
											| 14.15 | 
											Ordføreren i Stjørdal kommune Johan 
                                    Arnt Elverum: Velkommen til Stjørdal | 
										 
										
											| 14.30 | 
											Konsernsjef i Norgesgruppen Sverre Leiro: Verdiskapning gjennom samarbeid i vår 
                                    verdikjede | 
										 
										
											| 15.10
											 | 
											Leder i Bellona Fredric Hauge: 
                                    Miljøvern må også smake godt | 
										 
										
											| 15.50 | 
											Pause - Beiting og utstillerbesøk | 
										 
										
											| 16.30 | 
											Visiting Professor of Innovation 
                                    Management and Business 
											Model Innovation 
                                    Göran Roos: Internasjonale trender i frukt og grønt Underholdning med tryllekunster for barna | 
										 
										
											| 17.10 | 
											Markedsdirektør i Bama Gruppen Jan 
                                    Hamarstrøm: Effekter av markedskampanjer | 
										 
										
											| 17.30 | 
											Konserndirektør Øyvind Briså og 
                                    Norskansvarlig Erling Lundby i Bama Gruppen: Framtidige strategier for norske varer i 
                                    Bama | 
										 
										
											| 18.00 | 
											Slutt | 
										 
										
											| 20.00 | 
											Felles middag | 
										 
									 
									
									Konferansier: Olav Viksmo Slettan 
									LØRDAG 3. NOVEMBER
									VERDIER I VEKST – Vi er nytenkende
									
										
											| 09.00 | 
											 Tankefeltterapeut i Ny Giv Karin Fevåg 
                                    Larsen: ”Endelig mandag” Hvordan griper 
											vi mulighetene? | 
										 
										
											| 09.45 | 
											 Direktør i Norsk institutt for 
                                    landbruksøkonomisk forskning Ivar Pettersen: Norsk 
                                    grøntproduksjons konkurransekraft | 
										 
										
											| 10.25 | 
											Pause – Beiting og utstillerbesøk | 
										 
										
											| 10.55
											 | 
											Ekspedisjonssjef i Landbruks- og 
                                    matdepartementet Leif Forsell og Journalist i Handelsbladet FK Kjell Evensen: 
                                    Kommentarer til utredningen om norsk grøntproduksjons 
                                    konkurransekraft | 
										 
										
											| 10.55
											 | 
											Ekspedisjonssjef i Landbruks- og 
                                    matdepartementet Leif Forsell og Journalist i Handelsbladet FK Kjell Evensen: 
                                    Kommentarer til utredningen om norsk grøntproduksjons 
                                    konkurransekraft | 
										 
										
											| 11.25
											 | 
											Hotelldirektør ved RICA Stiklestad 
                                    Hotel Michael Forselius: Lokal mat | 
										 
										
											| 12.00 
											 | 
											Lunch | 
										 
										
											| 13.00 | 
											Daglig leder ved Hardanger Fjordfrukt 
                                    Øyvind Dagestad og Markedsansvarlig i Tromspotet Kirsten Buck 
                                    Rustad: Produksjonsmiljøer som har lykkes med gode 
                                    produkter, profilering og merking | 
										 
										
											| 13.30 | 
											Landbruksdirektør i Nord Trøndelag 
                                    Kirsten I. Værdal: Presentasjon og utdeling av Gartnerhallens 
                                    Innovasjonspris | 
										 
										
											| 14.00 | 
											Viseadm. dir. Erik Dalen i Synovate 
                                    MMI: Gartnerhallens omdømme – resultater fra 
                                    medlemsundersøkelse | 
										 
										
											| 14.40 | 
											Styreleder i Gartnerhallen Per Odd 
                                    Gjestvang: Gartnerhallen mot 2012 | 
										 
										
											| 15.00 | 
											Slutt | 
										 
										
											| 16.30 | 
											Fotballkamp på Øverlands Minde i 
                                    Stjørdal: Bama - Gartnerhallen Bendit-konkurranser for alle aldre med 
                                    premier | 
										 
										
											| 18.45 | 
											Aperitiff og musikalsk innslag | 
										 
										
											| 19.15 | 
											Festmiddag 
                                    Underholdning og levende musikk. Eget opplegg for barna med egen meny. | 
										 
									 
									Konferansier: Olav Viksmo Slettan 
									SØNDAG 4. NOVEMBER
									Frokost og hjemreise 
                                    10.00 – 13.00 Omvisning på nye 
                                    Produsentpakkeriet i Trøndelag, Frosta 
									 |