Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Agurksalget -og produksjonen fortsatt økende

Salget av agurk har vært økende de siste åra, noe man også forventer i 2007. Norsk agurk er et produkt som avles fram uten bruk av kjemiske plantevernmidler, og innholdsmessig er den et godt produkt både for den som slanker seg eller ikke. Innholdsmessig består den av kalium, kalsium, litt A- og C-vitaminer og 96% vann.

Gartnerhallens vel 40 agurkprodusenter skal dette året produsere over 6 millioner kg agurk, og noe produksjon er allerede i gang med leveranser ut i butikk. Mye har imidlertid blitt plantet inn den siste uka, dvs man regner med å ha full norsk produksjon i mars / april.

Vi minner om at agurk skal oppbevares ved 12 grader, unngå derfor kjølskapet! Den er ypperlig som pålegg, som snacks med dip, i salater med mer. En god agurk skal være mørke grønn i fargen med et sprøtt fruktkjøtt. Som et salattips, foreslår vi norsk agurk sammen med norsk Crispi / Vestfoldsalat og sitronmynte eller korriander. For flere tips om agurk, se www.frukt.no og www.bama.no.