| 
					 
					
						Et sikkert vårtegn er at det minker med norske 
					lagringsgrønnsaker, og at vi begynner å glede oss til 
					nypoteter og tidliggrønnsaker. Gartnerhallen kan med glede 
					melde om at våronna nå er i full gang, og at arbeidet med å 
					sørge for nye, ferske, norske poteter, grønnsaker, frukt og 
					bær til sommeren og høsten er startet. 
					
					 
					 
					 
  
					
					Utplanting av salat. Foto: John Gunnar Swang 
					  
					Naturlig nok er det store variasjoner 
					på hvor langt våren har kommet rundt om i landet, og det er 
					fortsatt en stund til det er klart for potetutsetting i 
					Gartnerhallens region Nord. Men i flere områder i Sør-Norge 
					er både våronn og utplanting kommet langt på vei. 
					 
					
					Mye grønt i jorda 
					Tidligpotetene har blitt satt i jorda 
					mange steder, og gulrotfrøa har vært så lenge i jorda at de 
					allerede har begynt å spire. Gartnerhallenprodusentene 
					forteller at de har plantet ut både blomkål, brokkoli, 
					asparges, ulike typer salater, løk, neper, kålrot og kål. 
					Noen av jordbærprodusentene har allerede plantet ut 
					jordbærplanter, og i Lærdal har aprikostrærne begynt å 
					blomstre. Foreløpig ser det ut til at sesongens frukt og 
					grønt er i god rute ute i hager og på jorder. 
					 
					Nå er det bare å håpe på en god vår med 
					mye bra vær, slik at poteter, grønnsaker, frukt og bær 
					vokser seg gode og store og fine til de skal høstes. Så mens 
					vi spiser opp de siste lagringsgrønnsakene, kan vi som er 
					glade i norsk grønt glede oss over at det om ikke altfor 
					lenge kommer nye norske produkter i butikken. 
					 
					
					
						
  
					 
					 
                     |