360 påmeldte til Gartnerkongressen
Temaet
og programmet til Gartnerkongressen, som arrangeres på Rica Hell Hotell i Stjørdal 2. - 4.
november, har tydeligvis fenget bransjen. Temaet for årets viktigste begivenhet for
grøntnæringen er "Verdier i vekst". Det er GH Trøndelag
og GH Nord som har lagt opp programet som skal vise
hvordan næringen skal utnytte vekstpotensialet som
ligger i frukt og grønt.
Programmet de tre dagene er som følger:
FREDAG 2. NOVEMBER
VERDIER I VEKST – Vi er lagspillende
09.00 |
Registrering |
10.00 |
Besøk hos utstillerne |
11.00 |
Markedsansvarlig i Gartnerhallen
Clas Huseby:
■
Kulturnytt – Aktuelt i Gartnerhallens
kulturgrupper Deltakerne deltar i aktuell kulturgruppe:
■ rom 1: Veksthus v/Bjarne Myrhaug og Jan
Terje Vignes Agurk, tomat ■ rom 2: Kålgruppe v/ Birger Meland, Einar
Kr. Aas, Hans B. Justad, Christopher Gjør og
Peter Torp Blomkål, brokkoli, kinakål, hodekål og
kålrot ■ rom 3: Gulrot v/ Olav Wirgenes Gulrot ■ rom 4: Løk v/Olav Brataas og Thorer
Egeland Løk, spesialløk og purre ■ rom 5: Spesialsalat og isberg v/Per O.
Espedal og Leif-Thore Bjertnes/Øystein Hoel ■ rom 6: Fellesprogram for Industriregionen
og poteter v/Bjarne Fuglerud, Lars Ullern, Bjarne Kjøs, Stig O. Haarseth, Knut Salve
Lunden Grønnsaker og potet til industri, potet,
mandelpotet, tidligpotet og settepotet ■ rom 7: Frukt og bær v/Knut A. Surlien,
Tomas Hesthamar, Jostein Ølmheim, Simen A. Myhrene, Ola Hopperstad Kjernefrukt, moreller, plommer, jordbær og
bringebær |
13.00 |
Lunsj |
14.00 |
Styreleder og regionledere i
Gartnerhallen: Åpning av kongressen: Verdier i vekst |
14.15 |
Ordføreren i Stjørdal kommune Johan
Arnt Elverum: Velkommen til Stjørdal |
14.30 |
Konsernsjef i Norgesgruppen Sverre Leiro: Verdiskapning gjennom samarbeid i vår
verdikjede |
15.10
|
Leder i Bellona Fredric Hauge:
Miljøvern må også smake godt |
15.50 |
Pause - Beiting og utstillerbesøk |
16.30 |
Visiting Professor of Innovation
Management and Business
Model Innovation
Göran Roos: Internasjonale trender i frukt og grønt Underholdning med tryllekunster for barna |
17.10 |
Markedsdirektør i Bama Gruppen Jan
Hamarstrøm: Effekter av markedskampanjer |
17.30 |
Konserndirektør Øyvind Briså og
Norskansvarlig Erling Lundby i Bama Gruppen: Framtidige strategier for norske varer i
Bama |
18.00 |
Slutt |
20.00 |
Felles middag |
Konferansier: Olav Viksmo Slettan
LØRDAG 3. NOVEMBER
VERDIER I VEKST – Vi er nytenkende
09.00 |
Tankefeltterapeut i Ny Giv Karin Fevåg
Larsen: ”Endelig mandag” Hvordan griper
vi mulighetene? |
09.45 |
Direktør i Norsk institutt for
landbruksøkonomisk forskning Ivar Pettersen: Norsk
grøntproduksjons konkurransekraft |
10.25 |
Pause – Beiting og utstillerbesøk |
10.55
|
Ekspedisjonssjef i Landbruks- og
matdepartementet Leif Forsell og Journalist i Handelsbladet FK Kjell Evensen:
Kommentarer til utredningen om norsk grøntproduksjons
konkurransekraft |
10.55
|
Ekspedisjonssjef i Landbruks- og
matdepartementet Leif Forsell og Journalist i Handelsbladet FK Kjell Evensen:
Kommentarer til utredningen om norsk grøntproduksjons
konkurransekraft |
11.25
|
Hotelldirektør ved RICA Stiklestad
Hotel Michael Forselius: Lokal mat |
12.00
|
Lunch |
13.00 |
Daglig leder ved Hardanger Fjordfrukt
Øyvind Dagestad og Markedsansvarlig i Tromspotet Kirsten Buck
Rustad: Produksjonsmiljøer som har lykkes med gode
produkter, profilering og merking |
13.30 |
Landbruksdirektør i Nord Trøndelag
Kirsten I. Værdal: Presentasjon og utdeling av Gartnerhallens
Innovasjonspris |
14.00 |
Viseadm. dir. Erik Dalen i Synovate
MMI: Gartnerhallens omdømme – resultater fra
medlemsundersøkelse |
14.40 |
Styreleder i Gartnerhallen Per Odd
Gjestvang: Gartnerhallen mot 2012 |
15.00 |
Slutt |
16.30 |
Fotballkamp på Øverlands Minde i
Stjørdal: Bama - Gartnerhallen Bendit-konkurranser for alle aldre med
premier |
18.45 |
Aperitiff og musikalsk innslag |
19.15 |
Festmiddag
Underholdning og levende musikk. Eget opplegg for barna med egen meny. |
Konferansier: Olav Viksmo Slettan
SØNDAG 4. NOVEMBER
Frokost og hjemreise
10.00 – 13.00 Omvisning på nye
Produsentpakkeriet i Trøndelag, Frosta
|