Mandag 9. og tirsdag
10.november er det klart for Gartnerseminaret 2015 i
Lillestrøm – to dager fylt med faglige foredrag, politiske
debatter, sosiale og faglige diskusjoner og god mat og
drikke. I tillegg til vår nåværende landbruks- og
matminister, Sylvi Listhaug, kommer det foredragsholdere med
ulik bakgrunn som vil gi oss et variert innblikk i
utfordringer og muligheter for norsk frukt- og grøntsektor.

I tillegg til Listhaug og andre
foredragsholdere, er det nå godt over 200
stykker som har meldt seg på seminaret. Alt
ligger dermed til rette for at
Gartnerseminaret 2015 skal bli et faglig og
sosialt høydepunkt for høsten!
Gartnerseminaret er et arrangement som blir holdt av Gartnerhallen
SA annet hvert år. Seminaret er for både Gartnerhallens
medlemmer og samarbeidspartnere. Stedet for Gartnerseminaret
2015 er Thon Hotel Arena i Lillestrøm, et flott hotell som
ligger i gåavstand fra Lillestrøm stasjon, og som dermed er
enkelt å komme seg til med både tog og fly.
Årets gartnerseminar vil starte friskt med et innlegg fra
Sylvi Listhaug, etterfulgt av en politisk debatt med flere
kjente politikere. Tema for både innlegg og debatt er
utfordringer og muligheter for norsk grøntsektor. Dette tror
vi kommer til å bli interessant å høre på, både for
grøntprodusenter og for andre deltakere på seminaret.
Landbruks- og matpolitikken som blir ført i landet vårt har
mye å si både for de som jobber med å dyrke mat, for de som
jobber med å distribuere mat og for de som kjøper og spiser
mat. Dette er med andre ord politikk som angår oss alle.
Gartnerseminaret 2015 vil også være et seminar med fokus på faglig input
som skal bidra til økt kunnskap om grøntproduksjon.
Foredragsholderne vil gi oss innblikk i og inspirasjon til
framtidsutsiktene for næringa, og forhåpentligvis vil
foredragene føre til at noen gode idéer om fremtidig
produksjon blir plantet hos oss som lytter på. Programmet er
lagt opp slik at det skal være relevant for alle som dyrker
frukt og grønt i Norge, uansett om de dyrker under bakken,
over bakken, i veksthus, på busk eller i trær. Innholdet på
seminaret er naturligvis hovedsakelig rettet mot frukt- og
grøntprodusenter, men vi er ganske sikre på at årets program
også vil være spennende for deltakere som ikke er
matprodusenter. Det avgjørende er å ha en interesse for
frukt- og grøntsektoren.
Av faglige foredrag kan vi lokke med innlegg om mattrygghet
og matkvalitet, om bærekraftig frukt- og grøntproduksjon, om
planters næringsinnhold og næringsopptak, og om hvordan vi
kan lykkes med utvikling av frukt- og grøntnæringa; både når
det gjelder økt produksjon, motivasjon og rekruttering. Vi
skal også høre om bruk av roboter, og om nyttige erfaringer
fra HMS-arbeid i oljesektoren som kan overføres til
landbruket.
Vi får også besøk av forfatter,
skribent og bonde Siri Helle. Hun har skrevet både bøker og
artikler om matbevissthet og den norske bonden, og skal
holde et foredrag som hun kaller "Bonden, hamsterhjulet og
kjedemakta".
Seminaret vil være en sosial så
vel som en faglig møteplass for aktører fra ulike deler av
bransjen, så det er også satt av tid til hyppige pauser,
gode lunsjer og en god og forhåpentligvis veldig hyggelig
tre-retters middag på kvelden.
Her kan du se
det endelige
programmet til Gartnerseminaret 2015.
Oppdatert oversikt (fra 20.oktober) over
deltakere kan du se her.
Påmeldingsfristen til seminaret har
nå gått ut. Dersom du likevel skulle være interessert i å
delta på seminaret, kan du sende en e-post til
ellen.garmann@gartnerhallen.no , så skal vi se hva vi kan
gjøre.
Velkommen til Gartnerseminaret 2015!
|