Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Gartnerseminaret 2015

Mandag 9. og tirsdag 10.november er det klart for Gartnerseminaret 2015 i Lillestrøm – to dager fylt med faglige foredrag, politiske debatter, sosiale og faglige diskusjoner og god mat og drikke. I tillegg til vår nåværende landbruks- og matminister, Sylvi Listhaug, kommer det foredragsholdere med ulik bakgrunn som vil gi oss et variert innblikk i utfordringer og muligheter for norsk frukt- og grøntsektor.

I tillegg til Listhaug og andre foredragsholdere, er det nå godt over 200 stykker som har meldt seg på seminaret. Alt ligger dermed til rette for at Gartnerseminaret 2015 skal bli et faglig og sosialt høydepunkt for høsten!Gartnerseminaret er et arrangement som blir holdt av Gartnerhallen SA annet hvert år. Seminaret er for både Gartnerhallens medlemmer og samarbeidspartnere. Stedet for Gartnerseminaret 2015 er Thon Hotel Arena i Lillestrøm, et flott hotell som ligger i gåavstand fra Lillestrøm stasjon, og som dermed er enkelt å komme seg til med både tog og fly. Årets gartnerseminar vil starte friskt med et innlegg fra Sylvi Listhaug, etterfulgt av en politisk debatt med flere kjente politikere. Tema for både innlegg og debatt er utfordringer og muligheter for norsk grøntsektor. Dette tror vi kommer til å bli interessant å høre på, både for grøntprodusenter og for andre deltakere på seminaret. Landbruks- og matpolitikken som blir ført i landet vårt har mye å si både for de som jobber med å dyrke mat, for de som jobber med å distribuere mat og for de som kjøper og spiser mat. Dette er med andre ord politikk som angår oss alle.

 

Gartnerseminaret 2015 vil også være et seminar med fokus på faglig input som skal bidra til økt kunnskap om grøntproduksjon. Foredragsholderne vil gi oss innblikk i og inspirasjon til framtidsutsiktene for næringa, og forhåpentligvis vil foredragene føre til at noen gode idéer om fremtidig produksjon blir plantet hos oss som lytter på. Programmet er lagt opp slik at det skal være relevant for alle som dyrker frukt og grønt i Norge, uansett om de dyrker under bakken, over bakken, i veksthus, på busk eller i trær. Innholdet på seminaret er naturligvis hovedsakelig rettet mot frukt- og grøntprodusenter, men vi er ganske sikre på at årets program også vil være spennende for deltakere som ikke er matprodusenter. Det avgjørende er å ha en interesse for frukt- og grøntsektoren.Av faglige foredrag kan vi lokke med innlegg om mattrygghet og matkvalitet, om bærekraftig frukt- og grøntproduksjon, om planters næringsinnhold og næringsopptak, og om hvordan vi kan lykkes med utvikling av frukt- og grøntnæringa; både når det gjelder økt produksjon, motivasjon og rekruttering. Vi skal også høre om bruk av roboter, og om nyttige erfaringer fra HMS-arbeid i oljesektoren som kan overføres til landbruket.Vi får også besøk av forfatter, skribent og bonde Siri Helle. Hun har skrevet både bøker og artikler om matbevissthet og den norske bonden, og skal holde et foredrag som hun kaller "Bonden, hamsterhjulet og kjedemakta".Seminaret vil være en sosial så vel som en faglig møteplass for aktører fra ulike deler av bransjen, så det er også satt av tid til hyppige pauser, gode lunsjer og en god og forhåpentligvis veldig hyggelig tre-retters middag på kvelden.Her kan du se det endelige programmet til Gartnerseminaret 2015. 

Oppdatert oversikt (fra 20.oktober) over deltakere kan du se her.

Påmeldingsfristen til seminaret har nå gått ut. Dersom du likevel skulle være interessert i å delta på seminaret, kan du sende en e-post til ellen.garmann@gartnerhallen.no , så skal vi se hva vi kan gjøre.


Velkommen til Gartnerseminaret 2015!