Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Nå er det høysesong for norsk frukt og norske rotgrønnsaker!

Høsten er sesong for noe av det beste norske frukt og grøntprodusenter kan by på, nemlig  norske epler og plommer og norske rotgrønnsaker! I disse uker ruller det reklamefilmer for norsk frukt og norske rotgrønnsaker over landets tv-skjermer, hvor vi møter Gartnerhallenprodusenter som viser fram produktene sine i naturskjønne omgivelser.

 Som nordmenn kan vi nok kalles subjektive - men det finnes vel ikke bedre epler og plommer i verden enn de norske. Høsten er sesong for norsk frukt, og som Lise Finckenhagen sier i reklamefilmen: "Når den norske frukten kommer, er det nesten høytid hjemme hos oss." Discovery, Åkerrø, Rød Gravenstein, Aroma... Det første bitet av et søtt, syrlig og sprøtt norsk eple er en av høstens fineste opplevelser. For ikke å snakke om de søte nydelige norske plommene. Når disse produktene i tillegg blir presentert med Hardanger i finvær som bakgrunnsteppe, er det vanskelig å ikke bli glad for at høsten er her.

Se filmen her.

Høsten er også sesong for rotgrønnsaker, og butikkene fylles nå med blant annet norske gulrøtter, poteter, pastinakk, persillerøtter, beter, kålrøtter, sellerirøtter og reddiker.  Rotgrønnsaker har lenge vært en viktig del av det norske kostholdet, men har de siste årene fått en renessanse hos matglade nordmenn.

Rotgrønnsaker kan brukes til det meste - de kan kokes, bakes, brukes i suppe og puré, de er helt nødvendig i den deilige høstretten lapskaus, og kan ikke minst nytes rå. I tillegg til å være gode på smak og fulle av viktige næringsstoffer, har rotgrønnsakene også utseende med seg: De sterke fine farger pynter opp enhver tallerkenen. Rotgrønnsaker har i det siste blitt svært så populære på det norske kjøkken, og vi kan takke flinke og kvalitetsbevisste norske bønder for de smakfulle og næringsrike rotgrønnsakene vi nå får kjøpt i butikken.

På Bama.no kan du få inspirasjon fra Lise Finckenhagen på hva du kan lage av rotgrønnsaker.

Se filmen her