Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Gartnerhallens innovasjonspris til Roy Hasle

Gartnerhallens Innovasjonspris 2014 gikk til grønnsaksprodusent Roy Hasle i Rygge i Østfold. Han har jobbet systematisk og målrettet med å introdusere og utvikle nye rotgrønnsaker for norske forbrukere gjennom mange år. Resultatet er at både røde, gule, hvite og polkafargete beter nå er å finne på mange norske middagsbord, sammen med så vel persillerot og pepperrot, og den ennå litt ukjente havreroten.

Innovasjonsprisen er Gartnerhallens høyeste utmerkelse til produsenter, produsentsammenslutninger, pakkerier og foredlingsbedrifter i Gartnerhallens verdikjede. Det er en hederspris som har et sterkt fokus på utvikling og nytenking innenfor frukt og grønt, og skal bidra til en fortsatt konkurransedyktig norsk produksjon på de kvaliteter som markedet vil ha. 

Juryen har bestått av Gartnerhallens nestleder Bente Stensland, BAMAs norskansvarlig Espen Gultvedt og direktør i Bioforsk Plantehelse, Arne Hermansen. En enstemmig jury begrunnet valget på Roy Hasle som vinner blant 14 forslag, med følgende:

  • Har sett muligheten for nye produkter før markedet visste at de ville ha dem.
  • Systematisk og markedsorientert utviklingsarbeid med rotgrønnsaker gjennom mange år.
  • Samarbeider tett med pakkeri og resten av verdikjeden for å sikre kvalitet.
  • Godt samarbeid med hele verdikjeden for å utvikle nye produkter og nye pakninger.
  • Utrettelig markedsføring av rotvekstene i samarbeid med hele verdikjeden.
  • Deler raust og åpent sine kunnskaper med andre produsenter.

- Som tredje generasjonen Gartnerhallenmedlem er jeg veldig stolt og glad for å motta denne prisen. Fellesskapet i Gartnerhallen og det gode samarbeidet både med Gartnerhallen og BAMA har vært helt avgjørende for den suksessen som vi har hatt med rotvekstene, uttalte Roy Hasle da han mottok Gartnerhallens Innovasjonspris 2014, under festmiddagen på Gartnerkongressen på Sola.

 Roy Hasle mottar Gartnerhallens innovasjonspris 2014 fra juryens leder Bente Stensland. I midten Nina Heiberg, Gartnerhallen.

Mer informasjon:
Nina Heiberg, Gartnerhallen tlf 971 407 95, e-post:  nina.heiberg@gartnerhallen.no

Roy Hasle, Hasle gård, tlf 918 02 120 , e-post: royhasle@online.no

Flere priser til Østfold

Det ble agurkprodusent Kristian Guren som stakk av med årets hederspris som den beste norske leverandøren til BAMA.

Det var sterk konkurranse blant de nominerte, men det var den yngste produsenten som denne gangen trakk det lengste strået, under prisutdelingen som fant sted på Gartnerkongressen i Stavanger 8. november.

Av juryens innstilling blir Guren trukket frem som en innovativ produsent med et sterkt miljøfokus og fremstår som et forbilde innen norsk agurkproduksjon. Sin unge alder til tross er han kulturansvarlig produsent for alle agurkprodusentene i Gartnerhallen.

En overrasket Guren etter prisutdelingen:
- Dette var utrolig moro, jeg visste ikke engang at jeg var nominert. Samtidig gjør denne prisen meg stolt, den gir meg muligheten til å leve ut drømmen om å jobbe målrettet med noe jeg liker og som samtidig er meningsfylt og viktig. Nemlig å dyrke sunn, fersk og norsk mat basert på en miljøvennlig produksjon.Kristian Guren, flankert av Espen Gultvedt, norsksjef i BAMA Trading t.v. og adm. direktør Rune Flaen i BAMA.

Hensikten med prisen til ”Årets leverandør” er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt i Norge, og kåre årets beste leverandør. BAMA håper og tror dette også inspirerer alle leverandører til ytterligere forbedringsarbeid.

Kristian Guren var nominert sammen med Roy Hasle fra Rygge og Reddal Potetpakkeri i Grimstad.

Roy Hasles kunnskap og engasjement som dyrker av rotgrønnsaker, ble for øvrig i år hedret med Gartnerhallens Innovasjonspris.

 

12. november 2014