Gartnerhallen har
ambisjoner for norsk potetproduksjon
En
rekke oppslag i media har den siste tiden
satt fokus på hvordan konkurransen om
forbrukernes gunst har økt bransjens fokus
på utseende på matpotetene som tilbys
forbrukerne. Oppslagene har pekt på at
norske poteter taper i konkurransen, og at
importen øker. Styreleder i Gartnerhallen
Anders Nordlund sier i en kronikk at en
fortsatt nedgang i norsk matpotetproduksjon
vil være stikk i strid med forbrukerens
ønske om et matmangfold, som også inneholder
en rekke norske smakfulle, men kanskje ikke
fullt så kosmetisk pene potetvarianter.
Oppslagene har også fokusert på den
store delen av avlinga som blir sortert ut,
og at BAMA nå skjerper kvalitetskravene.
Skjerpede kvalitetskrav er et tveegget
sverd, også for oss i Gartnerhallen. Vi har
akseptert de nye kravene og det har vi gjort
for å bli mer konkurransedyktig i
butikkhyllene. Vi har hatt en utvikling der
forbrukerne i større grad har valgt bort de
norske potetene til fordel for penere
importerte poteter. Denne utviklingen ønsker
vi å snu. Vi ønsker at norske poteter skal
bli valgt og vi ønsker at norskandelen skal
øke fra 60 prosent til 80 prosent. Da har
vår tanke vært at våre poteter må ta seg
bedre ut, slik at flere av de forbrukerne
som kjøper med øyet velger våre poteter i
stedet for importerte poteter.
Les Anders Nordlund sin kronikk her.
|