Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Reddal klar med årets ferskpotet

Reddal Fellespakkeri markerte i begynnelsen av juni, at årets potetsesong er rett rundt hjørnet. Riktignok et par uker etter skjema. Ved oppstart er pakkeriet klar til å ta i bruk sin nye pakkelinje.

Forsinkelsen i årets produksjon av tidlige poteter skyldes de klimatiske utfordringene som har vært svært tydelige, også på Sørlandet. I tillegg til sein vår, mye tele og store nedbørsmenger, ble de tidligst satte potetene rammet av ei voldsom haglskur. - Normalt høstes nypotetene første uka i juni, mens de i år ikke kommer i butikken før uka etter St.Hans, sier potetbonde Gurine Seland.

Fellespakkeriet er imidlertid klar. Med flunkende ny pakkelinje, vil potetene bli pakket på en skånsom og effektiv måte. Det nye anlegget ble demonstrert og vist fram på pakkeriets tradisjonelle potetfest. Festen arrangeres for å få oppmerksomhet rundt norsk matproduksjon. Blant gjestene var lokalbefolkning, andre matprodusenter og bransjefolk. Flott tiltak!

Hentet inspirasjon i Spania

Potetprodusentene i fellespakkeriet har siden oppstarten i 2004 doblet produksjonen og økt omsetningen fra 10 til 22 millioner kroner i året. En hemmelighet bak suksessen er ideer hentet fra utlandet.

I en artikkel i Grimstad Adressetidende for en tid tilbake, var det en reportasje om fire tidligpotetprodusenter fra Fellespakkeriet som hadde vært på studietur til Spania. Formålet var å finne en leverandør av pakkeutstyr som tilfredsstiller kravene pakkeriet satte til håndtering av produktene sine. Ferskpotet høstes svært tidlig, og den har krav om svært forsiktig håndtering, som krever spesielt utstyr. Les hele artikkelen i Grimstad Adressetidende.


Bilde: Potetfest ved Reddal Fellespakkeri, adm. dir. i BAMA, Rune Flaen, og de 13 produsentene i fellepakkeriet.

Les mer om Reddal Fellespakkeri.

28. juni 2013