Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Fotokonkurransen: De beste bildene er kåret!


Over 100 bilder kom inn da Bygdekvinnelaget, Gartnerhallen og Nationen inviterte leserne til konkurranse om å ta det beste rotvekst-bildet. Se her hvem som vant. 

Juryen er imponert over responsen og kreativiteten.Drøyt 100 bilder med rotvekster i alle størrelser, farger og fasonger ble sendt inn til fotokonkurransen. Ti vinnere er nå plukket ut. Juryen har kåret en første-, andre- og tredjeplass, mens de andre vinnerbildene ikke er rangert.

Reidun Aspmos bilde av to blide damer og en bukett med gulrøtter gikk helt til topps. 
- Et godt reportasjebilde med glede og spontanitet. Hun som holder gulrøttene har fin blikkontakt med den som ser på bildet. Bildet er også overraskende. Hvem visste at det fantes hvite gulrøtter? Et motiv til å bli glad av, sier Nationen-fotograf Siriv Juell Rasmussen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hun sitter i juryen sammen med leder Kathrine Kleveland i Bygdekvinnelaget, utviklingssjef Pernille Rød Larsen i Gartnerhallen og sjefredaktør Mari Velsand i Nationen.

Skokk med jordskokkokker

Andreplassen går til Jan-Erik Bergmanns «En skokk med jordnære jordskokkokker».

- Bildet er overraskende, kreativt og morsomt. Her blir vi tatt med til en egen eventyrverden. Hva skjuler seg bak neste jordskokk? Du blir nysgjerrig. Det er fine fager og bildet har en artig tittel, sier Gartnerhallens Rød Larsen.Struttende rødbeter

Tredjeplassen går til Finn Dahle Iversens bilde av fristende rødbeter.

- Bildet har en utrolig glød. Du får både lyst til å lage mat og pynte bordet med denne struttende buketten. Noe traust er blitt til noe flott og vakkert. Jeg liker også rødfargen i røtbetene mot den grønne bakgrunnen, sier Kleveland i Bygdekvinnelaget.- Viser utrolig mangfold

Kjøp inn fargerike rotvekster og finn fram fotoapparatet! Slik lød oppfordringen da Norges Bygdekvinnelag, Gartnerhallen og Nationen i februar inviterte til fotokonkurranse med rotvekster som tema.

Juryen ønsket seg morsomme og overraskende bilder. Den ønsket seg også bilder som viser rotgrønnsaker i bruk og hvor vakre de kan være.

- Vi i juryen er imponert over alle de kreative bidragene. Bildene viser et utrolig mangfold. Spesielt kom det inn mange gode bilder med barn og rotvekster. Juryen har hatt en vanskelig oppgave med å plukke ut ti vinnere, sier Kleveland.

- Mange har sett estetikken i rotgrønnsakene. Det har kommet inn mange fine bilder på forholdsvis kort tid, supplerer Rød Larsen.

Bilder i avisa

Hver dag under hele konkurranseperioden har et rotvekstbilde stått på trykk i Nationen. Bildet har vært dagens høydepunkt for mange lesere.

- Daglige bilder i avisa har vært med på å løfte rotvekstene. Her må jeg få lov til å skryte litt av vår samarbeidspartner Nationen, som virkelig har gitt konkurransen oppmerksomhet, sier Rød Larsen.

Havnet på tv

Konkurransen har også gått sin seiersgang på sosiale medier som Facebook. Det må også nevnes at et av konkurransebidragene havnet i programmet «Nytt på nytt» på NRK1.

- Rotvekster er visuelle og et takknemlig fotobjekt. Jeg er også imponert over hvor kreative mange av innsenderne har vært. Teamet for konkurransen er noe som virkelig har tent leserne, sier Nationens Juell Rasmussen.

Premier

Førstepremien er en blender. De andre vinnerne premieres med en stavmikser.

Premiene er ikke tilfeldig valgt. Her snakker vi om kjøkkenredskaper som er perfekt for tilberedning av retter med rotgrønnsaker.

- Med en blender eller stavmikser kan du lage smoothies, supper og pureer som «lurer» inn sunne rotvekster, tipser Kleveland.

Fotografene på pallplass får i tillegg et linhåndkle fra Bygdekvinnelaget, en t-skjorte fra Gartnerhallen og en genser fra Nationen.

Kilde: Nationen