Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Gartnerhallens produsenter har stor sortimentsbredde! 


Matstreif i midten av september i Oslo er en flott arena for Gartnerhallens produsenter å teste ut nye produkter og ikke minst vise fram bredden man kan tilby utover det som dagligvarehandelen har inne i sitt sortiment. Flere produsenter opplever at nye produkter har hatt sin oppstart på Matstreif eller andre lignede utsalg som f. eks Bondens Marked som er etablert i flere byer over hele Norge . Det vil si før ulike aktuelle nye produkter har gjort sitt inntog i butikkhyllene.

Med Gartnerhallens stand på Bondens Marked i forbindelse med årets Matstreif i Oslo 15.-17. september, var det flere produkter som fikk kommentaren: ”Hvorfor får vi ikke kjøpt dette i butikken”. I tillegg registrerte man stor begeistring hos de kokkene som var tilstede på Matstreif, jfr det sortimentet av ferske nye grønnsaker hvor flere, for de fleste av oss, ikke er så mye omtalt eller brukt. Har du hørt om for eksempel albion-løk, polkabete, havrerot og svartkål?


Her er (fra vesnstre) Bjarne Sten, Øyvind Paulshus og Birgitte Sten i sving.

Bruksområdene til grønnsaker generelt, men også disse nye mer ukjente, er mange og spennende og heller ikke vanskelig å få til på kjøkkenbenken til glede for stor og liten! Ikke minst at beter er noe mer enn bare rødbeter på glass. Beter kan kokes, bakes og pureres. Suppe på rødbeter er verdenskjent i form av bortsch eller rødbetesuppe. Videre så er beter flott til og bakes i ovn med grovt havsalt, eller bare rett og slett høvlet og blandet med andre rå grønnsaker. Havrerot kan man bare så enkelt høvle med potetskrelleren, steike den i steikepanna, krydre med litt salt og pepper og vips så har man en forrett eller enkel ”fingermat”. Alternativt kan man servere den sammen med ristede hasselnøtter til enhver kjøttrett. 

Brokkolini hadde sin presentasjon på fjorårets Matstreif, og i år har vi sett den igjen i handelen. Så spør derfor din lokale butikk etter produkter du har sett på Matstreif! Vi avslutter derfor med et lite ”brokkolinitips”, en råvare som kan brukes til mangt men også suppe: Kok løk og brokkolini i buljong, gjerne sammen med andre grønne grønnsaker som spinat og purre og kjør den deretter jevn med en stavmikser / blender. Smak til med salt og kajennepepper. Herlig suppe og anbefales som ypperlig turmat på termosen!

Les mer om spennende produkter fra Gartnerhallen her