Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Den norske agurken er trygg og sunn å spise! 


Med de siste dagers uheldige omstendigheter knyttet til e-colismitte, trolig fra agurker produsert i Spania, ønsker Gartnerhallens agurkprodusenter å berolige norske forbrukere om at vi ikke skal være redde for å spise agurker levert fra Gartnerhallen, BAMA og varemottakerne som er NorgesGruppen (Meny, Ultra, Kiwi, Spar og Joker) og Reitan Gruppen (Rema 1000).


Agurk er et grøntprodukt som det spises mer og mer av i den norske befolkningen. Det er nå full produksjon hos alle Gartnerhallens agurkprodusenter, som er fordelt over hele landet. De står nå for en produksjon på over 220 000 kilo per uke, og vil levere for fullt helt fram til midten av november. 

I Gartnerhallens produksjon legges til grunn de krav som settes til en slik produksjon når det gjelder hygiene og regelverk for matproduksjon forøvrig. Det innebærer blant annet at man har nøye kontroll av det vannet som benyttes i produksjonen og at vanningen skjer med dryppvanning og ikke direkte på plantene. Ved høsting og pakking står naturlig også hygiene- og håndteringskravene i første rekke, slik at vi som forbrukere skal være sikret en trygg, sunn og optimalt behandlet agurk. All agurk fra Gartnerhallens produsenter blir dessuten merket med opprinnelsessted og Nyt Norge, slik at du bør se etter dette dersom du ønsker et norsk produkt neste gang du kjøper agurk.

Visste du for øvrig at norsk agurk er et produkt som avles fram uten bruk av kjemiske plantevernmidler? Innholdsmessig er den et godt produkt enten du slanker deg eller ikke. Innholdsmessig består agurk av kalium, kalsium, litt A- og C-vitaminer og hele 96 % vann.
Agurk skal helst oppbevares ved cirka 12 grader. Unngå derfor kjøleskapet! Den er ypperlig til det meste; som pålegg, som snacks med dip, i salater med mer. En god agurk skal være mørk grønn i fargen, med et sprøtt fruktkjøtt.


Kontaktpersoner
* Gartnerhallen, Organisasjons- og informasjonssjef Tom Roterud, tlf: 99501505
* Gartnerhallen, kulturansvarlig produsent Bjarne Myrhaug, tlf 95033594

Denne artikkelen er skrevet av A.L Gartnerhallen v / Tom Roterud