Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Fra jord til bord. Årets norske ferske nypotet er her!

Potetbøndene i Reddal har endelig levert: delikatessen norsk nypotet som er fersk finnes nå i en butikk nær deg.

Etter uker med mas fra restauranter og gourmetkokker, er de første av sesongens 2000 tonn norske ferskpoteter på vei fra potetbøndene i Grimstad. Bøndene fra Reddal Fellespakkeri er først ute, og lanserte årets slipp av ferskpoteter denne helgen. Fylkesmann Øystein Djupedal markerte årets slipp ved avfyring av en hjemmesnekret kanon, og erklærte i en tale sin kjærlighet for norsk ferskpotet.

”Jeg er glad i å lage mat, og ferskpoteter er nydelige! Norsk ferskpotet er en unik, nasjonal delikatesse vi kan være stolte av.”

 

 


Den tradisjonelle markeringen av årets første ferskpoteter har tidligere vært lagt til Michelinstjerne-restauranten Bagatelle, og blitt presentert av Eyvind Hellstrøm. Siden restauranten ble nedlagt tidligere i år, var Reddal Fellespakkeri åstedet for potetfesten. Om lag 200 besøkende i alle aldre møtte opp, for musikk-innslag, prøvesmaking av ferskpotet i regi av gourmetkokk Hans Petter Klemmetsen, foredrag og naturligvis – salg av årets første ferskpotet.

Restauranter og gourmetkokker har stått kø for å sikre seg denne delikatessen, som pakkes og sendes ut samme dag som de blir høstet. Denne poteten er ferskvare, kan kun ligge i to uker før den tilberedes. Koketiden er kun en brøkdel sammenlignet med vanlige poteter, som har tykkere skall og inneholder langt mer stivelse. Den norske nypoteten er rik og frisk i smak, og ikke minst saftig. Smaksmessig kan ikke norsk ferskpotet sammenlignes med noe annet.

I tillegg til produsentmiljøet i Reddal, sikrer Gartnerhallens produsenter i fra Agder i syd og til Trøndelag i nord for at vi skal få en jamn tilførsel av 10 000 tonn ferske nypoteter utover sommeren. Dette blir da organisert gjennom en fordelt og planmessig organisering av setting og opptak, jfr. vårt krav til ferskhet i denne leveringsperioden på potet, sier sentral kulturansvarlig produsent i Gartnerhallen, Knut Salve Lunden. 


Kontaktpersoner:
A.L Gartnerhallen, Sentral Kulturansvarlig Produsent Knut Salve Lunden, mobil 957 42 497
A.L Gartnerhallen, organisasjons- og informasjonssjef Tom Roterud, mobil 995 01 505