Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

E-sporing i praksis på Matstreif  

Gartnerhallens arbeid med e-sporing ble meget godt mottatt på årets Matstreif, som var 25. og 26. september. Gartnerhallen var representert både på Bondens Marked med salg av frukt og grønnsaker, og med en egen stand der besøkende blant annet fikk prøve e-sporing i praksis ved å skanne produktetiketter.

Været viste seg fra sin beste side og det var flere enn 100 000 mennesker som hadde tatt turen til Karl Johan disse to dagene. 

Produsentene fra Garrtnerhallen som solgte produkter på Bondens Marked var flinke til å reklamere for e-sporing. Dette gjorde de ved å gi ut etiketter med tilknytning til de produktene de kjøpte, for deretter å skanne etiketten på forbrukerterminalen som var plassert ved den andre standen. Forbrukerne som skannet produktetikettene fikk opp et skjermbilde som inneholdt informasjon om produsenten, produktet, dyrkningssted, når det var høstet og litt om næringsinnhold. 

Mange ga uttrykk for at de syntes dette var spennende og at de kunne ønske seg en tilsvarende terminal i frukt- og grøntavdelingen i butikk. Det var også mange positive tilbakemeldinger på arbeidet Gartnerhallen gjør i forhold til det web-baserte noteringsverktøyet som Gartnerhallens produsenter har tatt i bruk (GH Dokumentasjon). Utstyrsleverandøren Lexit Group var tilstedet og bidro med god informasjon om e-sporing i forhold til det tekniske. I tillegg hadde Anne Aase en flott samtale med Matstreif sin utsendte reporter om Gartnerhalles noteringsverktøy og arbeidet med e-sporing over høytaleranlegget. Dette var med på å gi god reklame for e-sporing.

Takk til alle produsentene som stilte opp på Bondens Marked og som bidro til at e-sporing ble synliggjort for mange forbrukere. 


Marianne Brunvand Hauge