Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Nå er den norske aspargesen her!

Den norske aspargesen blir av mange kjennere utpekt som blant de beste i verden. Sesongen er kort, det vil si i fra begynnelsen av mai og fram til sankthans. Den delikate, særegne smaken som den norske aspargesen har, gjør at den er sterkt etterspurt av landets ledende kokker. Ferskheten er et av argumentene for å kjøpe norsk, og takket være den korte tiden fra innhøstning til at aspargesen er i salg (1-2 dager), blir kvaliteten tatt nøye vare på.

Fra våre produsenter i Vestfold og Østfold er årets sesong akkurat i ferd med å starte, og kvaliteten ser meget flott ut. I år er det i stor grad den som plukker som bestemmer kvaliteten sett i forhold til riktig skjæretidspunkt, da årets aspargesplantinger ser ut til å produsere en større andel av tykke skudd.

Norsk asparges blir håndplukket før den blir størrelses- og kvalitetssortert etter strenge krav, for til slutt å bli veid, buntet og pakket for transport ut til butikken eller restauranten. Våre aspargesprodusenter leverer en kvalitet som denne flotte grønnsaken fortjener, og som vil gi forbrukeren en god smaksopplevelse helt utenom det man opplever resten av året. Norsk asparges har sitt fortrinn ved sin korte reise vei fra jord til bord. Asparges er en ferskvare som må nytes kort tid etter høsting og det sier seg selv at våre produsenters nærhet til markedet er et fortrinn. Vekstforhold og klima i Norge hjelper også på å gi oss den gode kvaliteten.

Det er viktig at asparges oppbevares kjølig.

Et lite tips til middagsbordet:

Ingredienser:
20 grønne asparges
12 Rattepoteter
olivenolje
Maldonsalt
Kvernet hvit pepper
Sitron
Kandiserte tomater:
2 gode tomater
3 ss olivenolje
1 ts bringebæreddik
1/2 ts sukker
ett finkuttet rosmarinblad
litt timian
ett finkuttet basilikumblad
salt
kvernet hvit pepper

Fremgangsmåte:
Forvell asparges i lettsaltet vann i 30 sekunder. Grill i panne med olivenolje i 3 minutter.

Forvell Rattepotetene i ett minutt og del i to. Grill i olivenolje på begge sider. Smak til med salt og pepper og press over litt sitron over aspargesen ved servering.

Tomatene renses for skinn og frø. Del i fire båter. Vend i de øvrige ingrediensene og bak i ovn ved 120 grader i ca 2 timer.