Lærdal Grønt BA er tildelt Gartnerhallens Innovasjonspris
Lærdal
Grønt ble på årets Gartnerkongress som ble arrangert på
Rica Hell Hotell i Stjørdal 2. - 4. november tildelt
Gartnerhallens Innovasjonspris på 25 000 kroner. Det var
Landbruksdirektør i Nord Trøndelag Kirsten I. Værdal som
delte ut prisen til styreleder i Lærdal Grønt BA, Rikard
Lysne, og de andre Lærdølingene som var til stede.
Gartnerhallens innovasjonspris er opprettet med bakgrunn i
det fokuset som organisasjonen, produsentene og deres
samarbeidspartnere har på forskning og utvikling,
produktutvikling og tiltak som gir økte
produksjonsmuligheter på frukt og grønt i Norge.
Det var flere verdige kandidater til den første
innovasjonsprisen i Gartnerhallen, og Lærdal Grønt BA som
fullt ut tilfredsstiller formålet til prisen. Til tross
for delvis usentral beliggenhet i forhold til et
hovedmarked og motgangsperioder med bl.a nedlegging av
industrimottak, har årets vinner allikevel ikke har lagt
seg nedpå, men sett nye muligheter for:
Nye produkter som markedet vil ha, og tilrettelagt
for denne produksjonen. Har hatt fokus på
produksjonstekniske løsninger for dyrking og pakking . Det
er skapt en løsning for samarbeid som har vært med på å
løfte et helt produsentmiljø, og som har bidratt til
motivasjon og rekruttering.
Bidratt til positiv utvikling for salg og omsetning
gjennom blant annet fokus og vilje til å finne
pakkeløsninger for bedre holdbarhet i omsetningen, utvidet
sesong, lagringsmetoder mm.
Vinneren er med sin organisering et godt bidrag til en mer
rasjonell produksjon og vareomsetning for sine produkter,
og de har hatt en positiv utvikling både produksjonsmessig
og økonomisk. Sist men ikke minst, vinneren er stolte av
det de har fått til!
Formål for prisen er å sikre et sterkt fokus på utvikling
og nytenking innenfor frukt og grønt, og bidra til en
fortsatt konkurransedyktig norsk produksjon på de
kvaliteter som markedet vil ha. Innovasjonsprisen skal
være en hederspris til den eller de som virkelig gjør en
innsats på dette området, og som bidrar til økte
produksjons- og foredlingsmuligheter innenfor frukt og
grønt for Gartnerhallens eiere.
Juryen besto av Kirsten Ravnsborg Justad, Gartnerhallen,
Sigvart Grorud, Bama Industri og Einar Risvik, Matforsk.
|