Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Nå kan vi glede oss over nye ferske norske poteter og grønnsaker!

Fersk potet er et av produktene vi nå kan glede oss over. Tidligprodusentmiljøet i Reddal ( bildet) er et av produsentmiljøene som nå forsyner markedet med ny norsk potet. Fersk potet skal sikre forbrukerne en positiv opplevelse når disse potetene bearbeides på kjøkkenbenken, da gjerne sammen med gode ferske urteplanter, og ikke minst når de blir spist. For å sikre at varene er ferskest mulig, blir potetene tatt opp av jorda samtidig med at  fuglene står opp,  og er i markedet allerede samme dag. I tillegg til nye ferske poteter, er nå etter hvert hele grunnsortimentet av nye ferske grønnsaker på plass.

Buntgulrot fra Haugesund er på full fart opp av jorda og på vei ut i butikkene. Friskhet og god smak er noe som gjenkjenner disse gulrøttene. Salater har et mangfold som gir mulighet for mange spennende kombinasjoner i salatbollen, og da gjerne sammen tomat og agurk. Med det varme været er også jordbær på full fart inn i markedet, og her har man lagt opp til å sikre en lengst mulig sesong gjennom dyrkingsteknikk og ikke minst ved en naturlig fordeling av produksjonen landsdelene i mellom. Blomkål og brokkoli er også produkter som nå er ferske og kommer raskeste vei fra jord til bord. Disse er gode og sunne både kokt, i salatbollen og da gjerne med litt dip!

Mange av de nye produktene ble presentert og solgt i forbindelse med Matstreif og Bondens Marked i Oslo 8.-10 juni. Her opplevde man kun positive tilbakemeldinger og et godt salg på de produkter som ble frambudt. I tillegg fikk kokkene boltre seg med de samme produktene, noe som gav mange gode retter og nyttige tips som var verdt å ta med seg. Innspill og inspirasjon i matlagingen er viktig. Gode råvarer er da utgangspunktet og er det behov for litt innspill til hva man skal gjøre videre, anbefaler vi oppskrifter på www.frukt.no og i tillegg vil Gartnerhallen og Bama gjennom sesongen gi ut magasiner med ulike temaer og tips for matlaging med basis i norske frukt og grønnsaker. Disse vil bli distribuert i NorgesGruppen og Rema 1000 sine butikker.