Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

PRESSEMELDING 27.10.06

Frukt og grøntnæring i vekst – over 300 samles til Gartnerkongress

Med forbrukertrendene med seg og økt salg som bakteppe, samles over 300 produsenter, handlere, forskere og politikere til Gartnerkongressen 2006 fredag 27. og lørdag 28. oktober i Tønsberg. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen er en av mange foredragsholdere under kongressen som har ”Sunn matglede” som gjennomgående tema.

- På fire år har Gartnerhallen økt sin omsetning fra 860 millioner kroner til over en milliard kroner. Produktiviteten hos hver gårdbruker er samtidig sterkt økende. Også i år seiler frukt- og grøntnæringen i medvind, med en vekst i salget av norsk frukt og grønt i butikk på 7 prosent. Forklaringen til veksten er forbrukertrendene som går i retning av sunn og spennende mat, nyskapende produsenter, og et tett samarbeid mellom produsenter, grossister og butikkjeder, sier daglig leder Arnt Foss i Gartnerhallen.

Gartnerkongressen er et årlig arrangement, som i år finner sted for åttende gang i Tønsberg. I tillegg til landbruks- og matministeren vil det være foredragsholdere både fra forskningsmiljøene, fra produsentsiden, grossistledet, industrien og butikkjeder. BAMA vil blant annet fortelle om årets vellykkede markedskampanjer og om nye produkter, Tom Kristiansen fra REMA 1000 vil bl.a. fortelle om hvilken rolle frukt og grønt spiller for butikkjeden, mens Jon Spilling fra Synovate MMI vil gi innsikt i de nye mat- og forbrukertrendene. I tillegg vil ulike forskere holde foredrag bl.a. om økt næringsinnhold i råvareproduksjon og sunne matvaner.

Se også program

For mer informasjon, kontakt Gartnerhallen:
Daglig leder Arnt Foss – 957 50 017