Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Endelig klart for ny norsk grønnsaks-sesong!

Ny norsk grønnsaks-sesong er i full gang, og det er endelig klart for å nyte nye, ferske og kortreiste grønnsaker. Mange dager med godt klima i produksjonsområdene har bidratt til gode vekstforhold for grønnsaker, både på friland og i veksthus.

 
Asparges, grønnsakenes konge. Foto: frukt.no

Aspargesen blir nå høstet i Sandefjord og på Hvasser. Produksjonen har økt mye den siste tiden, slik at det vil bli større tilgang på fersk og sprø asparges i butikkene. Aspargessesongen varer kun noen uker, så hvis man vil smake på "grønnsakenes konge" er det bare å hive seg rundt og handle inn.

Norsk nykål er snart på vei til butikkene. Rogaland er først ute med sesongens nykål, mens nykål fra Vestfold følger hakk i hæl. Nykålen, også kalt sommerkål eller tidligkål, er lettere og sprøere enn vanlig hodekål, og blir av mange sett på som et av årets gastronomiske høydepunkter.

I Rogaland ble det skåret blomkål i pinsehelga, og om en ukes tid vil det også være klart for å høste blomkål på Østlandet.

Norsk isberg, kinakål og flere andre salatvarianter kommer ut i butikkene nå etter 17.mai, og tiden er også inne for et bredt utvalg av norske tomater i butikk. 10.mai starter det med toll på importert tomat, og dette gjør at den norske tomaten kan konkurrere på markedet. Så nå vil det være et bredt utvalg av forskjellige sorter norske tomater i butikken.

Framover går det bare slag i slag, og ukentlig vil det nå komme nye norske produkter fra gårder i det ganske land.  Så nå er det bare å nyte norske, ferske og kortreiste grønnsaker fremover!