Settepotet
Stilling ledig
Rapporter
Gartnerkongressen 2016
     Tilbake | Del på Facebook

Våronna i full gang

Et sikkert vårtegn er at det minker med norske lagringsgrønnsaker, og at vi begynner å glede oss til nypoteter og tidliggrønnsaker. Gartnerhallen kan med glede melde om at våronna nå er i full gang, og at arbeidet med å sørge for nye, ferske, norske poteter, grønnsaker, frukt og bær til sommeren og høsten er startet.

 


Utplanting av salat. Foto: John Gunnar Swang

 

Naturlig nok er det store variasjoner på hvor langt våren har kommet rundt om i landet, og det er fortsatt en stund til det er klart for potetutsetting i Gartnerhallens region Nord. Men i flere områder i Sør-Norge er både våronn og utplanting kommet langt på vei.

Mye grønt i jorda

Tidligpotetene har blitt satt i jorda mange steder, og gulrotfrøa har vært så lenge i jorda at de allerede har begynt å spire. Gartnerhallenprodusentene forteller at de har plantet ut både blomkål, brokkoli, asparges, ulike typer salater, løk, neper, kålrot og kål. Noen av jordbærprodusentene har allerede plantet ut jordbærplanter, og i Lærdal har aprikostrærne begynt å blomstre. Foreløpig ser det ut til at sesongens frukt og grønt er i god rute ute i hager og på jorder.

Nå er det bare å håpe på en god vår med mye bra vær, slik at poteter, grønnsaker, frukt og bær vokser seg gode og store og fine til de skal høstes. Så mens vi spiser opp de siste lagringsgrønnsakene, kan vi som er glade i norsk grønt glede oss over at det om ikke altfor lenge kommer nye norske produkter i butikken.